Bo van Velzen
Bo van Velzen [E3]

Bo van Velzen is in 1963 geboren en getogen in Den Haag, begon zoals zoveel kinderen op zijn 6e jaar met Judolessen bij sportschool Yu-Wa. Onder invloed van televisieseries als Kung Fu werd in de tienerjaren de switch gemaakt naar het Tae kwon do. Na een pauze van enige jaren waarin stappen en motorrijden belangrijker was dan sporten, werd de draad weer opgepakt en werd gekozen voor Aiki-do, want Steven Seagal (toen nog heel cool) was zijn held. Naast Aiki-do trainde hij een aantal jaar Ken-Jitsu (katori shinto ryu) een 600 jaar oude stijl van samourai zwaardvechten middels prachtige zwaard kata's. Na verhuizing in '92 van Den Haag naar het Noorden van het land werd er wederom, deze keer noodgedwongen, gekozen voor iets anders. Het werd Judo en Jiu Jitsu. Hierin leek hij zijn heil te hebben gevonden en behaalde in 2000 zijn 1e dan.

In hetzelfde jaar las hij voor het eerst over krav maga en raakte hij geinteresseerd in dit unieke systeem. Toevallig op de juiste plek op de juiste tijd kwam hij terecht bij een proefles krav maga in een sportschool in Den Haag waar hij op dat moment te gast was. Meteen verkocht en vanaf dat moment meer in gaan verdiepen en seminars gevolgd, totdat de toenmalige head master van de IKMF hem persoonlijk uitnodigde om de instructor course te doen. Dat was het duwtje wat hij nodig had om 100% voor krav maga te gaan.

 

In 2005 heeft hij met goed gevolg de instructor course gedaan en is hij in Zwolle begonnen met trainingscentrum Defensivetactics. In 2006 gevolgd door de vestiging in Lelystad, in 2014 op Urk en in 2020 in Kampen. Het Defensivetactics instructor team bestaat inmiddels uit 8 loyale en gedreven instructeurs. Bo heeft zich verder verdiept in krav maga en vele specialisaties gedaan teneinde beter inzicht te krijgen in dit unieke systeem. Nadat het systeem zijn hart veroverd had, deed het eerste bezoek aan Israël de rest. Inmiddels staat de teller op ruim 17x en is minimaal 1x per jaar Israël de standaard geworden. Inmiddels 7 expert camps en diverse opleidingen in Israel verder heeft Bo in 2011 zijn Expert level gehaald en 2013 werd in Israel het expert 2 level gehaald, de hoogste civiele graad binnen krav maga. In 2019 werd het weer tijd om een level op te schalen en heeft Bo na 2 intensieve close protection opleidingen in Polen en Israël zijn Expert level 3 gehaald in Israël. In 2011 heeft Bo het Directorschap van de IKMF in Nederland overgenomen en is tot op heden nog steeds in de functie van Director Netherlands actief.

Naast het besturen van de IKMF en zijn clubs, het lesgeven bij Defensivetactics en het runnen van de webshop Kravwinkel is Bo werkzaam als trainer voor o.a. trainingsbureau's Impluz, Kudding & Partners.

Tot op heden leidt Bo met zijn team de IKMF Nederland.  

 • Director IKMF Nederland
 • Senior krav maga instructor
 • Lead instructor
 • krav maga Expert level 3
 • krav maga Law enforcement instructor
 • krav maga (vip) close protection instructor unarmed (bronze shield)
 • krav maga (vip) close protection instructor armed (silver shield)
 • krav maga women instructor (Stay Away)
 • krav maga kids instructor
 • ReaX krav maga instructor
 • ruim 40 jaar budo-ervaring, o.a. Jiu Jitsu, Judo, Aiki-do, Ken Jitsu.
 • Hfd Beveiliger '99-'09
 • Management opleiding 2003
 • Fittergy Coach, Sportvasten & Vegan switch
 • EHBO
 • Security Profiler (OSP) 
 • Close protection operative ( by ESA & SIA licensed)
 • Eigenaar Defensivetactics & Kravwinkel
 • Beheerder Distributie centrum IKMF Europa.
 • Trojan workout instructor
 • NLP Practitioner
 • Trainer: omgaan met verbale agressie (Nikta certificering)
 • Trainer: humane begeleidingsvaardigheden voor de zorg (Nikta certificering)


Dimitry van Loendersloot
Dimitry van Loendersloot [E2]

In zijn jeugd heeft Dimitry velerlei sporten beoefent, maar altijd al een zwak voor vechtsporten gehad. Waaronder Nunchaku Do, met name de kumite genoot hierbij zijn voorkeur. Vanaf zijn 16e ging echter steeds meer tijd op aan het produceren en ten gehore brengen van muziek en het organiseren van de bijbehorende evenementen. Hierdoor kwam het sporten op een steeds lager pitje te staan.

Na een zwaar auto ongeluk maar net te hebben overleefd, heeft Dimitry geleerd hoeveel kracht en inspanning er nodig is om weer opnieuw te leren lopen, maar ook hoe belangrijk bewegen eigenlijk voor een mens is. Na ruim anderhalf jaar intensieve revalidatie bleek hij dermate hersteld dat zijn fysiotherapeut, tijdens een keertje meetrainen, zijn workout niet kon volhouden en was de weg vrij om weer gewoon te gaan sporten.

Dimitry had al het een en ander over Krav Maga gezien en gelezen en kwam via een zoektocht op internet terecht bij Defensivetactics. Navraag leerde dat deze sportschool onder leiding van Bo van Velzen een goede naam had. Na het volgen van een basisseminar werd dan ook gelijk het lidmaatschapsformulier getekend.

Na een aantal jaren trainen bijna geen les te hebben gemist, was het tijd voor de volgende stap en is hij begin 2014 de IKMF Civilian Instructor Course gaan volgen. Deze heeft hij met goed gevolg afgerond en versterkt hiermee het team van Defensivetactics.

Dimitry is tevens organisator van IKMF Nederland

 • Krav Maga Expert instructor
 • Lead civilian krav maga instructor
 • Stay away Women instructor
 • Combat Fighting instructor
 • Kids/Junior krav maga instructor
 • Instructor Adaptive krav maga
 • Security Profiler (OSP)
 • Nunchaku Do
 • Organisator IKMF events
 • Trojan Workout instructor
 • NOC/NSF gecertificeerd krachtsportinstructeur


Folkert Hilarides
Folkert Hilarides [E1]

Sport is voor mij altijd al belangrijk geweest. Na voetbal begon ik op mijn twaalfde met Pencak Silat. Op mijn achttiende verhuisde ik naar Zwolle om te studeren en verruilde ik het Pencak silat voor Taekwondo en Wing Chun kung fu. Ik raakte echter zo verknocht aan het Taekwondo dat het na een jaar alleen nog maar Taekwondo was. Acht jaar lang stond mijn leven in het teken van het wedstrijdtaekwondo (WTF) en in die periode heb ik in binnen en buitenland wedstrijden geknokt met als hoogtepunten twee Nederlandse titels in 2001 en 2002.

Op zoek naar meer allround vaardigheden in de martial arts ben ik daarna drie jaar gaan thaiboksen. Ondanks dat ik hier ontzettend veel geleerd heb was ik toch op zoek naar een completer systeem en zo kwam ik bij Defensive Tactics terecht. Na een paar lessen concludeerde ik dat Krav Maga het meest complete en effectieve systeem voor zelfverdediging is en dat het ontzettend leuk is om in te trainen.

Na zo'n 4 jaar bij Bo van Velzen getraind te hebben kreeg ik de kans om begin 2013 de
instructeursopleiding (Civil Instructor Course) te volgen. Na 180 uur bikkelen en studeren onder de kundige leiding van de Israelische topinstructeurs Amnon Darsa, Dan Oren, Israel Cohen en Tamir Gilad heb ik in april 2013 mijn instructeursopleiding met succes af kunnen ronden. Als èèn van de uitzonderingen behaalde ik in de opleiding de hoogst haalbare rang.

Per april 2013 verzorg ik samen met de lead instructor Bo van Velzen Krav Maga trainingen bij Defensive Tactics in Zwolle.

 • IKMF Krav Maga Instructor, Expert 1
 • IKMF Law Enforcement Instructor
 • IKMF Combat Fighting instructor
 • IKMF Krav Maga Kids instructor
 • Trojan bodyweight instructor


Cees Kapitein
Cees Kapitein [G3]

Ik leerde al heel vroeg dat zelfverdediging essentieel is in iedere opvoeding.

Ik verhuisde op jonge leeftijd naar Emmeloord (zoiets als van Amsterdam naar Rotterdam verhuizen) en moest mij staande houden tussen zeer vijandige klasgenoten.
Dit is uiteindelijk wel goed gekomen, maar is wel bepalend geweest voor de rest van mijn leven. Ik heb altijd al een gezonde interesse gehad voor allerlei soorten vechtsport en heb een aantal jaren aan kickboksen gedaan. Uiteindelijk werd het voetbal en was ik, naast de sportschool, dus jaren te vinden in de verdediging van Urk 5.

Ik ben zelfstandig ondernemer en was op een gegeven moment te druk om zelfs nog maar aan sporten te denken. Tot ik, op een regenachtige avond in November, Krav Maga tegenkwam op het internet. Ik was meteen verkocht.
Toch duurde het nog een jaar voor ik een proefles nam bij Bo van Velzen (Defensive Tactics). Eén proefles ... veertien dagen spierpijn ... héérlijk!
Het roer ging om, ik miste geen les, ik was ziek, het Krav Maga virus had me te pakken.

Elzo Lesange, ook student bij Bo van Velzen, ging de CIC (Civillian Instructor Course) doen en peilde of ik daar ook geen oren naar had. Ik? Een instructeur? Dat had ik nou niet echt verwacht, maar na enige overweging besloot ik ervoor te gaan. April 2014 heb ik mijn instructursdiploma behaald na een intersieve opleiding van niemand minder dan Israel Cohen, Tamir Gilad en Avi Moyal, die stuk voor stuk tot de top op het gebied van Krav Maga horen.

Op dit moment geef ik nog les in Lelystad, maar hoop in de nabije toekomst een nieuw Krav Maga trainingscentrum te openen. Op het gebied van Krav Maga wil ik mij verder blijven ontwikkelen en die kennis doorgeven aan kinderen en volwassenen.
'So that one may walk in peace.'


Valentino Weststrate
Valentino Weststrate [G3]

Valentino is ooit als klein jongetje voor het eerst in contact gekomen met vechtsport toen hij begon met Judo. Na enige tijd begon hij in te zien dat judo wel erg leuk was maar in zijn ogen beperkt. Hij wilde meer dus na zijn judo periode heeft Valentino diverse vechtsporten beoefend waarvan 2 voor langere tijd, Pencak Silat (Setia Hati) en Taekwon-do.

Eenmaal begonnen met studeren en werken was er helaas een lange periode weinig tijd om vechtsporten te beoefenen. Wel was hij altijd opzoek naar een systeem zonder beperkingen door regels. Veel vechtsporten / kunsten hebben de beperking van regels en een nadruk op sport. Geen enkel systeem prikkelde zijn interesse totdat op een zomerdag er een kort artikel in de plaatselijke krant stond over Krav Maga.

Dit artikel beschreef exact wat hij altijd vond en hoe men zou moeten denken over zelfverdediging. Het mooie was dat er ook nog in lesgegeven werd in zijn woonplaats Lelystad. Uiteraard heeft hij direct gebeld en is hij gaan kijken bij Defensivetactics. Het was een mooie zomeravond en de training was op het strand en het begon direct te kriebelen. Na het volgen van het basis seminar is hij vol enthousiasme begonnen met het beoefenen van Krav Maga. Na 6 jaar het met veel plezier volgen van Krav Maga lessen bij Bo van Velzen wilde hij graag verder groeien. In 2015 kreeg hij de mogelijkheid de CIC (CiviIian Instructor Course ) te volgen die hij succesvol heeft afgerond. Sindsdien versterkt hij het Defensivetactics team.

 


Coenraad Maljaars
Coenraad Maljaars [G2]

Coenraad is geboren in mei 1993 en heeft van zijn passie, sport, zijn werk gemaakt. Hij
heeft de academie voor lichamelijke opvoeding gevolgd en is werkzaam als docent LO. Hij is
een breed georiënteerde beweger, met ervaring in judo, kickboksen, boksen, crossfit, fitness
en tal van andere binnen- en buitensporten.

Daarnaast heeft veel lesgeefervaring opgedaan als bootcamp-instructeur en in zijn huidige werk als
docent LO. In 2011 kwam hij toevallig in een Krav Maga les van Bo van Velzen terecht en is sindsdien
Krav Maga blijven trainen.

In 2020 heeft Coenraad onder deskundige leiding van Tamir Gilad, Israel Tamir en Orel Malka
de Civilian Instructor Course succesvol afgerond. Sindsdien verzorgt hij zelfstandig lessen bij
Defensive tactics in Zwolle. In 2022 heeft hij de Women Instructor Course ook met goed gevolg afgerond
en mag hij nu ook het Stay Away programma verzorgen.


Albert Dirk Koffeman
Albert Dirk Koffeman [G1]

Mijn naam is Albert Dirk Koffeman en ik ben geboren en getogen op Urk.

Als klein jongetje deed ik judo. Toen ik een jaar of 16 was ben ik gaan kickboksen. Dit heb ik 10 jaar gedaan. Hierna heb ik diverse andere sporten beoefend, zoals wielrennen en hardlopen. Toen ik hoorde van Krav Maga, leek me dat gelijk is voor mij.

In Lelystad ben ik in 2014 bij Bo in training gegaan en vond het geweldig. De saamhorigheid en de onderlinge kameraadschap die ik in de lessen ervaar, zijn ook anders dan bij
andere sporten.Toen op Urk Defensive Tactics ook les ging geven, is mijn vrouw ook Krav Maga gaan beoefenen.

In 2019/2020 heb ik de CIC gevolgd, onder leiding van Tamir Gilad, Israël Tamir en Orel Malka, en deze goed afgerond. Nu help ik Defensive Tactics vooral op Urk met de lessen.
Met het lesgeven hoop ik bij te kunnen dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van de student, zodat ze weerbaarder worden, zowel fysiek als mentaal, in het dagelijks leven.

“Don’t practice until you get it right. Practice until you can’t get is wrong.”