Fittergy sportvasten bij Defensivetactics

 

"Hoezo Sportvasten in krav maga? Naast alle voordelen die sportvasten oplevert voor je lichaam en geest is sportvasten voor krav maga belangrijk omdat je van suiker naar vetverbranding switcht. Dit betekent dus een betere energie regulatie in je lichaam bij intensieve maar vooral ook langdurige training. Denk hierbij b.v. aan een leveltest van 3 of meer uur. Veel mensen draaien op suiker drankjes en raken in de problemen als ze niet tijdig kunnen of mogen drinken, hun suikerpeil dus drastisch daalt en hun lichaam de test als zeer zwaar gaat ervaren. Een lichaam dat op vetverbranding zit in plaats van suikerverbranding zal veel minder moeite hebben met een langdurige belasting."

Je sport, of je traint krav maga en je wilt serieus werk maken van je lichaam, je conditie verbeteren, krachttoename, vetverbranding en als bonus wat extra kilo's kwijt?

Kortom, het roer moet om, de lifestyle switch durf je aan en je bent bereid om je daarvoor in te zetten, dan is sportvasten voor jou een uitkomst.

Wat is Sportvasten? 
Sportvasten is een fysiek trainingsprogramma van 10 dagen, waarin cardiovasculaire training op gematigd intensief niveau wordt gecombineerd met 1 tot 3 dagen zeer lage calorie-inname.

De training bestaat uit het dagelijks verrichten van 20 tot 30 minuten cardiovasculaire training op gemiddeld 70 tot 75 % van de maximale hartslag. De voedingsinterventie bestaat uit het in 3 dagen afbouwen van de calorie-inname, dan 1 tot 3 dagen zeer lage calorie-inname (sapvasten), gevolgd door 4 dagen waarin de calorieën worden opgebouwd naar een normaal niveau.

Het sportvasten programma –inclusief een voorbereidingstraject en het vervolgtraject- wordt verricht onder de persoonlijke begeleiding van een gediplomeerde coach.
Het doel van sportvasten is het metabool switchen van glycolytische naar oxidatieve vetverbranding in met name de type 2a-spiervezels.

Sportvasten is daarmee een trainingsprogramma en geen dieet. Ten gevolge van deze metabole switch in de spieren kunnen gezondheidsbevorderende veranderingen plaatsvinden waaronder: vermindering van voornamelijk visceraal vet, verbetering van de cardiovasculaire conditie, verbetering van de suikerstofwisseling en verhoging van de thermogenese.

Wat kun je van de coach verwachten?

Het programma is best intensief en bedoeld voor sporters. Er wordt dus vooraf gaand aan het traject een intake gesprek gehouden en een fit test. Wij kijken naar je voedingspatroon en je lifestyle.

Het programma heet " make the switch" dat betekent dat er mogelijk veel gaat veranderen in je leven.

Je stofwisseling, je energie niveau, conditie, kracht en gewichtsverlies.  Sportvasten heeft effect op vele, zo niet alle processen in je lichaam en je geest.

Tijdens het programma sport je dagelijks en breng je dagelijks verslag uit aan je coach via een speciale on line app. Je coach zal je advies geven daar waar nodig.

Intake: op DefTac locatie Steenwijk, Zwolle, Lelystad.

Programma locatie: U traint vanuit uw huis of sportschool.

Kosten: €245,- incl intake, gebruik applicatie, ondersteuning door de coach. 

Duur: 10 dagen

Tijdens het sportvasten maakt u gebruik van het sportvasten pakket. Hierin zitten speciaal voor sportvasten ontwikkelde supplementen ter ondersteuning van de processen in het lichaam. 

U krijgt gedurende het traject ondersteuning en advies van uw sportvasten coach Bo van velzen.

Ben jij er klaar voor om je leven drastisch te veranderen of als sporter nog fitter te worden?

Mail ons en vraag vrijblijvend informatie. 

Meer informatie over sportvasten vind je op https://www.fittergy.nl/